Kategorier
anbefalinger musikk Radio Sanhueza

Radio Sanhueza: Evigheten, Listen to Girl, Erika de Casier ++

Noen eksellente utgivelser nå mot slutten av november — noen av dem til og med norske.

Erika de Casier (Foto: Saint Cava PR)

November er straks ferdig og vi har noen veldig fine utgivelser å lytte til. I tillegg til noen av de nordiske nevnt under, kan du legge merke til fine navn som Buscabulla, Skinshape og Fenn Is Cool.

Spotify-lenke: https://spoti.fi/2BuOy9C (… og å følge den gjør det enklere å henge med i oppdateringene — som er hver dag!) (Og en «embed» helt nederst her!)

Evigheten (Foto: Isak Okkenhaug)

Evigheten – Malstrøm

BT om Evigheten forrige fredag: Møtet mellom elektronisk og klassisk musikk er usannsynlig vellykket; mange har forsøkt på det før, men få har gjort det med en slik intens skaperglede og umåtelig stilsans. Bravo.

Det er noe klassisistisk over Evighetens musikk. Barokke kontrapunkt og tre stemmer: Sopran, mezzosopran og alt. Men dette er også funky, skittent og «glo-fi». Rett og slett et band man ikke har sett før. Bravo.

Listen to Girl (Foto: Jenny Berger Myhre)

Listen to Girl – Tired Eyes a Moon

Jeg har fulgt med på gitaristen og låtskriveren Christian Winther en liten stund. Det samme gjelder Ina Sagstuen, den andre halvparten av denne duoen. Med «Tired Eyes a Moon» har Listen to Girl (tidligere bare Girl, om jeg forstår det riktig) en liten perle. Forhåpentligvis et mini-gjennombrudd for to flinke musikere.

Erika de Casier – Do My Thing

West coast-rapbeats gjort med et slør av retro er rart å høre på for en som var gammel nok til å huske den opprinnelige musikken der og da. Erika de Casier, også kjent fra duoen Saint Cava, benytter seg av talent og kuratorteft — ikke overraskende er hun fra København. 

Pelicat – Sorry, No

Nytt bekjentskap for min del, men jeg kan se (på Spotify) at Pelicat er i ferd med å finne frem til fans av melodiøs, småpsykedelisk rock. På Spotify eksisterer sjangeren «Preverb», altså reverb-rock som ikke har helt breaket enda. Der finner du Pelicat — i en liten stund fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s