Radio Sanhueza: Skrap, Sofie Hamre, Slowpho, The Embassy ++

Spillelisten «Radio Sanhueza: A Love From Outer Space» oppdateres (hver dag) og nå er det på tide å si noen ord om nye tilskudd. Listen er et forsiktig forsøk på å introdusere ny musikk, mer spesifikt: spennende popmusikk som faller utenfor mainstream. Og som er kuratert av et menneske, ikke av algoritmer.

Lenke: https://open.spotify.com/user/heiavincent/playlist/7Ko46Xu0OuhKcEYeEZzqbX?si=N1egFOZLQbCJYsaV285K4g 

sofiehamre-eliasdahlen
Sofie Hamre (Foto: Elias Dahlen)

Sofie Hamre – Stedet

Stedet er et halvt år gammelt, «eldgammel» med andre ord, men Sofie Hamres debutsingel er fortsatt en av landets beste R&B-utgivelser fra 2018. Musikkens sjarm er umiddelbar, men det tar ett minutt før tekstens angstfylte univers åpenbarer seg — en antiromanse gjemt i romantiske harmonier.

The Embassy – Sorry

Fredrik Lindson og Torbjörn Håkansson er tilbake, og med et album som kommer i intet mindre enn 4x vinyl. Skulle dette være for mye, kan du kjøpe en spesialutgave i transparent vinyl. Å kun tilby spesialiteter er ikke bare i bandets ånd: Det er også representativt for plateselskapet Service (RIP) — hvor The Embassy var toneangivende.

slowpho
Slowpho (Foto: slowpho.bandcamp.com)

Slowpho – Summer Flirt

Et av disse musikalske prosjektene som ikke bare møtte litt mindre anerkjennelse/respekt i sin samtid enn de fortjente, men som trolig ville blomstret i dagens algorytmiske verden.

Skrap – Å gå

Farvel Skrap. Albumet «Atlantis», tross alt et land som forsvant, signaliserer at duoen Anja Lauvdal og Heida Johannesdotter velger andre bandprosjekt fremover — de er tross alt begge med i andre band. Mange har nok fått med seg — kanskje indirekte — samarbeidet med Jenny Hval. Det hører man spor av, men interessen for artister/band som The Internet og Kendrick Lamar finnes det hint av.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com